Videbæk
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: søndag d. 1. oktober 2023

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: søndag d. 1. oktober 2023

DR1

05:55  

På vildspor i ødemarken (4:6)
På vildspor i ødemarken (4:6) Eventyreren Lars Monsen udfordres i denne serie på det, han er allerbedst til: At overleve i vildmarken. Med bind for øjnene bliver han fløjet til et sted i Norge, og de eneste oplysninger han får om opgaven, er: Overlev, find frem til målet inden tidsfristen udløber - ellers bliver du hentet ud. På den tur, Lars her skal på, bliver han sat af ved en bræ på højfjeldet, og han bliver tvunget til at vælge en rute, der er sikker. Risikoen for sneskred og meget overraskende vejr her midt på sommeren er stor. Nordvision fra Norge.

06:55  

På vildspor i ødemarken (5:6)
På vildspor i ødemarken (5:6) Eventyreren Lars Monsen udfordres i denne serie på det, han er allerbedst til: At overleve i vildmarken. Med bind for øjnene bliver han fløjet til et sted i Norge, og de eneste oplysninger han får om opgaven, er: Overlev, find frem til målet inden tidsfristen udløber - ellers bliver du hentet ud. På den tur, Lars her skal på, bliver han sat ud i et terræn, som han virkelig kan lide og føler sig hjemme i, så alt tyder på en nem og hyggelig tur. Er det mon så enkelt? Nordvision fra Norge.

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:10  

Wallander: Den femte kvinde
Wallander: Den femte kvinde Engelsk-svensk krimi fra 2010. (Wallander: The Fifth Woman) En ældre fugleiagttager er blevet lokket i en grusom og dødbringende fælde. Kurt Wallander efterforsker det makabre mord, og da endnu en mand forsvinder, begynder den erfarne kommissær at frygte, at der er en seriemorder på spil. Kurt Wallander: Kenneth Branagh. Anne-Britt Hoglund: Sarah Smart. Lisa Holgersson: Sadie Shimmin. Instruktion: Aisling Walsh.

DR2

05:30  

Det store Trumpshow (1:3): Fra realitystjerne til præsident
Det store Trumpshow (1:3): Fra realitystjerne til præsident Amerikansk dokumentarserie fra 2020. (Trump: The White House Years) Donald Trump blev præsident stik mod alle forventninger. Gennem tre afsnit ser vi tilbage på hans år i Det Hvide Hus, nu hvor hans første præsidentperiode lakker mod enden. Vi møder en række farverige personligheder - fra Trump-rådgivere til Stormy Daniels, og ser, hvordan de kæmper med den uforudsigelige præsident. Hvordan har Trump klaret jobbet som den mest magtfulde mand på planeten?

06:25  

Du så os date
Du så os date Hvor meget skal man kigge indad i jagten på kærlighed? Og hvor vigtigt er det at have selvtillid? Maja og Frederik fra Gift ved første blik var på en svær indre rejse, men mødes nu igen, hvor den ene må lette samvittigheden. Landmanden Claus åbner op om sin fysisk frembrusende adfærd på tv. Line, der er kendt som Stripper Jackie fra Singleliv, er først nu sit sande jeg, og Numse Rasmus åbner op om sit selvværd. Vi dykker ned i et helt særligt datingprogram, som virkelig har udviklet de medvirkende.

06:30  

Iran i hjertet (3:4)
Iran i hjertet (3:4) Karo har travlt med at gøre sin kollektion færdig, mens der dukker klip op af forgiftede skolepiger i Iran. Frihedskampen i Iran har paralleller til Melodis forældre, der flygtede efter revolutionen i 1979. Hvad kæmpede forældregenerationen imod? Hvad drømte de om? Og hvorfor blev drømmene knust?

06:55  

Weekendtur til Wien
Weekendtur til Wien Britisk dokumentarserie fra 2022. (Weekend Breaks with Gregg Wallace) Sankt Nikolaus, strudel og Schönbrunn slot. Tag med Gregg Wallace til Østrigs hovedstad, Wien. Julemarkedernes by. I løbet af tre dage besøger han nogle af byens 58 markeder i hestevogn, nyder varm gløgg og honningkager, dykker ned i byens julestemning - og hører historien om den populære østrigske juleklassiker 'Glade jul'.

08:00  

Nyheder fra Grønland
Nyheder fra Grønland Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk.

08:30  

Seneste nyt fra TVA Live
Seneste nyt fra TVA Live

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:16  

Hunden Ib - siger godnat til en gris
Hunden Ib - siger godnat til en gris

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:25  

Ramasjang Mysteriet IV (3)
Ramasjang Mysteriet IV (3) Der har været en skurk på spil i Ramasjang. Motor Milles briller er nemlig blevet stjålet! Men hvem kan det dog være? Det skal Kristian prøve at finde ud af. Heldigvis får han hjælp af minidetektiven Jonas, men mon de kan afsløre skurken?

05:55  

Ernest & Celestine II
Ernest & Celestine II

06:10  

Sarah og And (23)
Sarah og And (23)

06:15  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

06:25  

Luk op Luk i - FORELSKET
Luk op Luk i - FORELSKET Har Thomas fået feber? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være forelsket.

06:45  

Motor Mille på cirkustur (4)
Motor Mille på cirkustur (4) Motor Mille har en drøm om at optræde i et cirkus med hendes motorcykel. I Cirkus Kæphøj viser en ethjulet cykel sig at være mindst ligeså udfordrende, og Mille må erkende, at hun er nødt til at øve sig, hvis hun skal lykkes med et nummer i manegen.

07:00  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:06  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon III
Simon III

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Bluey
Bluey

07:25  

Landet for længe siden: Jagten på Himmelstenen
Landet for længe siden: Jagten på Himmelstenen Lillefod var vidne til et forbløffende syn: En "sten af kold ild" faldt ned i nattens mørke og landede et sted i Røgbjergene. Men Lillefod er den eneste i Den Store Dal som så stenen, og han kan ikke finde nogen som tror på ham.

08:38  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:50  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:40  

VISION: Fra knockout til millionomsætning
VISION: Fra knockout til millionomsætning Hvordan skaber man en millionforretning i den benhårde modebranche? Det kan designerne Rikke Baumgarten og Helle Hestehave svare på, for de har opbygget tøjbrandet Baum und Pferdgarten, overvundet en altødelæggende krise og er i dag en absolut sværvægter i dansk mode.

10:00  

Til gudstjeneste: Hvad siger din samvittighed? - Ditlev Tamm
Til gudstjeneste: Hvad siger din samvittighed? - Ditlev Tamm Skal vi handle efter loven eller vores samvittighed? Det spørgsmål stiller Sofie Østergaard sin gæst, Ditlev Tamm, der er juraprofessor og forfatter til en bog om crossdressing. Hans personlige stil er farvefuld og uden skelen til kønsnormer. En kontrast til de konservative normer og den påklædning, som blev forventet af ham. Men måske er skellet mellem at være lovlydig og samvittighedsfuld slet ikke så skarpt? Det handler gudstjenesten i Christians Kirke på Christianshavn om, hvor præst Pia Søltoft prædiker.

11:00  

Pantanal - Brasiliens naturmirakel
Pantanal - Brasiliens naturmirakel Tysk dokumentar fra 2022. (Pantanal - Brazil's Natural Miracle) I grænseområdet mellem Brasilien, Bolivia og Paraguay ligger et af verdens største sammenhængende vådområder - Pantanal. Det har ligget uberørt i millioner af år, og er på UNESCOs verdensarvsliste. Her lever bl.a. kæmpeoddere, jaguarer, kapivarer, store myreslugere og kaimaner, som er i familie med alligatorer. Her har mennesket i århundreder drevet traditionel kvægdrift på gårdene - men klimaforandringer truer både dyr og mennesker.

11:52  

Explainer - Hvad er prisen for vores tøjforbrug?
Explainer - Hvad er prisen for vores tøjforbrug? Verden er i tøjkrise. Der bliver produceret mere og mere nyt tøj, og levetiden for vores tøj bliver mindre og mindre. Meget tøj ender bagerst i skabet, på en losseplads i Afrika eller til forbrænding. Men hvor stort er problemet egentlig?

DR2
TVR

09:00  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Amerikansk tegnefilm med dansk tale. Følg med Lillefod og de andre dinosaurusser på eventyr for millioner af år siden - længe før menneskene, da kæmpeøglerne og deres børn befolkede vores jord!

09:25  

Pippi Langstrømpe
Pippi Langstrømpe

09:55  

Pax' jordiske eventyr II (3:10)
Pax' jordiske eventyr II (3:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den fantastiske chokoladefontæne på den underlige planet Jorden. På sygehuset vil overlægen, Den sure dame, stemple papirer i fred, men Pax bliver hendes sværeste patient nogensinde med sine forkerte reflekser, sit grønne blod og sin formåen til altid at være årsag til kaos.

10:10  

Pax' jordiske eventyr II (4:10)
Pax' jordiske eventyr II (4:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den fantastiske chokoladefontæne på den skøre planet Jorden. I rækkehuset bor venlige jordboere, som ikke har nogen anelse om, at Pax vender op og ned på deres hjem. Den sure dame byder på snus, Pax mister alle sanser, og den flinke gamle mand ser overjordiske vækster spire midt i al kaoset.

10:25  

Kasper og Sofie II (13)
Kasper og Sofie II (13) Børnehaven besøger en bondegård. Bondemanden lærer Kasper, Sofie og de andre børn at malke køer. I mens sniger Løveungen og Frøken Kanin sig ind i stalden og finder på en masse unoder, de prøver blandt andet at malke en ko. Kasper har lyst til at se traktorerne - men kan han finde en på gården?

10:35  

Kasper og Sofie II (14)
Kasper og Sofie II (14) Randi har taget sin hund Laika med i børnehaven. Hun fortæller børnene, at hunden er opkaldt efter den første skabning, som blev sendt ud i verdensrummet. Sofie bliver ked af det, da hun hører historien om rumhunden Laika. Kasper, derimod, vil gerne høre mere om sit favorittema: verdensrummet. Senere på dagen foreslår Kasper, at han og Sofie skal lege opdagelsesrejsende i verdensrummet, men hun vil ikke være med. Sofie siger, at hun hader verdensrummet på grund af Laika. Maria har til sidst held med at overtale hende, og hun er endelig med i legen, men kun hvis de redder rumhunden Basse og får hende trygt hjem til jorden.

10:50  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

11:15  

Pax' jordiske eventyr II (5:10)
Pax' jordiske eventyr II (5:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den fantastiske chokoladefontæne på den mærkelige planet Jorden. I løbet af en dag på Operaen lykkes det Pax at fare vild, sidde fast i en rottefælde, og slå både sig selv og den flinke gamle mand.

11:20  

Pax' jordiske eventyr II (6:10)
Pax' jordiske eventyr II (6:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den fantastiske chokoladefontæne på den ejendommelige planet Jorden. I gymnastiksalen prøver Den flotte mand og de andre jordboere at holde sig i form, men Pax afbryder og viser, hvordan maskinerne absolut ikke skal anvendes. Den sure dame trækker maven ind og begynder den vildeste jagt.

11:30  

Flaskepost fra Stillehavet (3)
Flaskepost fra Stillehavet (3)

11:40  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Pytonslange
Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Pytonslange Sebastian er taget til landet Burkina Faso. Her vil han prøve at finde den meget hemmelighedsfulde pytonslange. Undervejs støder han på en kæmpestor sporeskildpadde og en giftig edderkop. Men han får også en pause i sin søgen, som bruges til at spille fodbold med de lokale børn.

11:50  

Dyrs våben: Struds
Dyrs våben: Struds Dyr er udstyret med forskellige våben, som elitesoldater kun kan drømme om: en klo så stor som en dolk. I dag ser vi på strudsen og verdens farligste fugl Kassuar.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Loppen & Lærlingen (3:8) - Den med lystræet
Loppen & Lærlingen (3:8) - Den med lystræet På et loppemarked i Kastrup bliver møbeldesigneren, Linette, og influenceren, Sofie, sluppet løs med hver 3.000 kroner på lommen. De får hjælp af to rutinerede genbrugseksperter, men hvem kan købe billigst, renovere bedst og få varerne solgt dyrest?

12:50  

Den store bagedyst (1:9) - Klar, parat, sæsonstart!
Den store bagedyst (1:9) - Klar, parat, sæsonstart! Et nyt kuld af bageglade danskere er klar til premieren på Den store bagedyst 2023. Forude venter ugevis med kringlede kageudfordringer. Her i premiereafsnittet skal deltagerne bage 'blomsterhoveder', der skal blive til en fælles buket til dommerne Katrine og Markus. De skal også bage Katrines yndlingskage, og fortælle en god historie om sig selv - igennem kagerne.

13:15  

Danmarks næste tøjdesigner (5:6)
Danmarks næste tøjdesigner (5:6) Et masterpiece med deres personlige design-DNA, det er, hvad der skal hænge på ginerne, når designerne går hjem fra systuen. Et sæt tøj, der skal skabe grundlaget for den minikollektion, designerne skal præsentere til det store finaleshow. Designerne kæmper til det sidste for at nå i mål med deres kreationer, og der venter Søren og Anja en svær beslutning, når de skal vælge, hvilke fire designere, der fortjener at gå helt til finalen - og dermed få chancen for at få en attraktiv aftale med en indkøber. Kan designerne klare presset? Og hvordan kæmper de, når de har alt på spil inden konkurrencens sidste udstemning?

14:20  

Motorsport, TCR: Finaleløbet på Jyllandsringen, direkte
Motorsport, TCR: Finaleløbet på Jyllandsringen, direkte Det er tid til at finde ud af, hvem der skal krones som kongen af dansk motorsport. På Jyllandsringen er det nemlig tid til finalen i TCR Danmark. Kommer Kasper H. Jensen til at tage titlen atter en gang, og dermed blive den mest vindende kører nogensinde eller vrister Jan Magnussen førstepladsen fra ham i sidste øjeblik? Kommentatorer: Per Colstrup Vinkel og Casper Elgaard

14:45  

Peitersen og Kap Det Gode Håb (1:5)
Peitersen og Kap Det Gode Håb (1:5) Endnu en gang rejser Erik Peitersen afsted for at fortsætte eventyret rundt om jorden med sejlerparret Jens og Dorthe. Men før de sammen kan sætte kursen mod Kap det Gode Håb, må han finde ud af, hvorfor Jens og Dorthe ikke er sejlet videre fra Mauritius. Her opdager Erik, at det er selve livet, der har været på spil.

DR2

12:00  

Mesterhjerner - Kreativitet (2:5)
Mesterhjerner - Kreativitet (2:5) Billedkunstneren Martin Bigum er en mester til at omdanne indtryk og oplevelser til et kunstværk. Hans malerier er ofte inspireret af drømmesyn. De viser en verden, der måske er mere virkelig end den, hjernen ser. Hjerneforskeren Peter Lund Madsen besøger Martin Bigum for at blive klogere på hans særlige evner og for at forklare, hvad der sker i hjernen, når vi er kreative.

12:30  

Det ender med en kvinde - Vold
Det ender med en kvinde - Vold Efter 100 års frigørelse er kvinden blevet så stærk, at flere eksperter mener, at manden på længere sigt risikerer at blive udryddet. En gang var det manden, der slog kvinden. Men nu er kvinder i stigende grad begyndt at slå deres mand. Vært Nanna Frank Rasmussen besøger Else Christensen, der var med til at stifte Dannerhuset, et krisecenteret for voldsramte kvinder og tager derefter til USA, hvor undersøgelser viser at 40 % af vold i parforhold, bliver begået af kvinder mod deres mænd.

13:00  

1000 års kunsthistorie
1000 års kunsthistorie TV vært og kunsthistoriker Peter Kær tager seerne med på en rejse i den danske kunstskat. I seriens tredje udsendelse er vi nået til den danske guldalder, og på Statens Museum for Kunst møder Peter Kær en specialist i denne periode, seniorforsker Kasper Monrad, der fortæller om værker af periodens mest prominente kunstnere: Eckersberg, Lundbye og Købke. Og han afslører, at Købkes kendte motiv fra Dosseringen ved Sortedamssøen måske ikke altid har haft de nuværende farver. Det vil en analyse af maleriet hos museets konservatorer klargøre.

13:30  

Dansk drama - fra Matador til Arvingerne
Dansk drama - fra Matador til Arvingerne Uge efter uge trækker de danske tv-serier rekordhøje seertal, når de i bedste sendetid ruller over skærmen og fortæller os historier om, hvordan vi er - og ikke mindst hvordan vi bør være - som mennesker. I fiktionens verden bliver mennesker til karakterer og i "Danmark i bedste sendetid" går vi tæt på de seks mest populære karaktertyper i de danske tv-serier, og hvad det er for nogle værdier, de står for. Der er en grund til at tv-serierne især er populære hos kvinder. Eller rettere sagt: der er flere grunde. Der er for eksempel både Jens Arentzen, Mads Mikkelsen og David Owe. Lige siden Huset på Christianshavn har der været tænkt på mere eller mindre utilregneligt øjeguf til de kvindelige seere. Sendt første gang 30.04.2014

14:00  

Til gudstjeneste: Hvad siger din samvittighed? - Ditlev Tamm
Til gudstjeneste: Hvad siger din samvittighed? - Ditlev Tamm Skal vi handle efter loven eller vores samvittighed? Det spørgsmål stiller Sofie Østergaard sin gæst, Ditlev Tamm, der er juraprofessor og forfatter til en bog om crossdressing. Hans personlige stil er farvefuld og uden skelen til kønsnormer. En kontrast til de konservative normer og den påklædning, som blev forventet af ham. Men måske er skellet mellem at være lovlydig og samvittighedsfuld slet ikke så skarpt? Det handler gudstjenesten i Christians Kirke på Christianshavn om, hvor præst Pia Søltoft prædiker.

TVR

12:00  

Vidundervovsen Vaffel (20)
Vidundervovsen Vaffel (20)

12:10  

Vennerne og det grønne lys 2 (11:20)
Vennerne og det grønne lys 2 (11:20) Alle vennerne er mega sure på Anders. Anders får en ny superkraft og en ny ven, Lukas. Lukas lokker Anders til at bruge sin nye superkraft mod vennerne.

12:20  

Vennerne og det grønne lys 2 (12:20)
Vennerne og det grønne lys 2 (12:20) Hugo og Ida udspionerer Anders og Lukas. Og det ender næsten galt, da Anders bruger sine superkræfter mod dem. Vennerne må stå sammen for at få Anders væk fra Lukas og ringen.

12:30  

Stop! (8)
Stop! (8) Klaras moster er på besøg. Hun har altid rigtig gode karameller med, men for at få lov til at smage, skal man først give moster et kram. Det vil Klara ikke, så hun gemmer sig.

12:35  

Marie og Maria - og den mystiske fremmede (1)
Marie og Maria - og den mystiske fremmede (1)

12:50  

Superhelteskolen
Superhelteskolen Eners termo med urin er blevet væk, og han skal have den tilbage, før det er for sent. Og Alfa skal kurere Tordenbrag, som er blevet stormforelsket i et gardin.

13:05  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:20  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:30  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:45  

Superhelten Sprinter Galore (16)
Superhelten Sprinter Galore (16)

13:51  

Superhelten Sprinter Galore (17)
Superhelten Sprinter Galore (17)

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (21)
Superhelten Sprinter Galore (21)

13:55  

Oda Omvendt II (8)
Oda Omvendt II (8) For at bekæmpe Balders tidstyveri, laver Oda Omvendt en slow motion-knap på sin zapper. Anissa går på line, men det vil Balder ikke have, for det tager for lang tid. Balder hurtig-zapper Anissas forældre, så de kan lære Anissa, hvordan man bedst udnytter den sparsomme tid. Heldigvis kommer Oda Omvendt til hjælp og laver en tidslomme af børnetid til Anissa og hendes forældre. Oda og Balder har en zapperduel, der ender galt.

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (18)
Superhelten Sprinter Galore (18)

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (22)
Superhelten Sprinter Galore (22)

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (19)
Superhelten Sprinter Galore (19)

14:05  

Onkel Rejes sørøvershow II (8)
Onkel Rejes sørøvershow II (8) Dr. John har kidnappet Siljes ven Silas for at koge ham om til øjenskygge. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer Høvdinge Grethes bryllupshelikopter, gummistøvler med airbag og 100 hunde med tyndskid. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:20  

Motor Mille på maskintur (5)
Motor Mille på maskintur (5) Motor Mille elsker store maskiner, men hun har aldrig prøvet at køre en asfaltudlægger. Hun tager derfor ud for at møde Margit, der lægger asfalt med en stor maskine på larvefødder. Det skal vise sig ikke at være helt nemt at styre sådan en, så asfalten ligger jævnt på vejen. Så Motor Mille må øve sig.

14:40  

Kika og Bob (26)
Kika og Bob (26) Pigen Kika og brandmanden Bob drager på fantastiske eventyr.

14:55  

Remy og Boo
Remy og Boo

DR1

16:00  

Min natur - Tina Müller cykler
Min natur - Tina Müller cykler I dag springer sportsvært Tina Müller på racercyklen og tramper rundt i den sjællandske natur. Hun får tips, tricks og godt selskab af den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm, når hun prøver kræfter med en af Danmarks hårdeste bakker.

16:10  

Explainer - Kæmpe hagl
Explainer - Kæmpe hagl Kæmpe hagl væltede ned i flere lande i Europa i sommer, og et hagl med en bredde på 19 cm faldt ned i Italien og satte en ny europæisk rekord. Det efterlod et spor af ødelagte bygninger, biler og campingvogne, men skal vi vænne os til, at store hagl også er en del af sommervejret i fremtiden?

16:15  

Alle mod 1
Alle mod 1 En menneskelig domino-kæde, en 10-metervippe, et gigantisk huskespil og en kæmpe slikkepind. Det er blandt ingredienserne til aftenens Alle mod 1-eksperimenter, hvor Stephania og Joakim igen skal dele op til 100.000 kr. ud til aftenens aftenens deltager Danny eller en heldig seer.

17:15  

Folk og fæ (6:6)
Folk og fæ (6:6) Britisk dramaserie fra 2020. (All Creatures Great and Small) Siegfried har fået influenza, og James har dobbelt så travlt, som han plejer. En værdifuld raceko er alvorligt syg. James går imod Siegfrieds instrukser i forsøget på at redde dens liv. Samtidig lufter Tristan en plan, der skal få James til at glemme Helen.

17:55  

Nigellas fristelser (2:6)
Nigellas fristelser (2:6) Britisk madserie fra 2020. (Nigella: Cook, Eat, Repeat) Mad, der får smilene frem. Denne gang disker Nigella op med en opskrift på luftigt, hvidt og blødt sandwichbrød. Tryller en stegt kyllinge-sandwich frem - garneret med krydderier, syltede agurker og kimchi. Byder på frygtfri fiskegryde og cheesecake-is med flamberet pynt - og slutter af med retro-desserten 'cherries jubilee'.

DR2

15:00  

Husker du... 2009
Husker du... 2009 Dansk dokumentarserie fra 2015 I 2009 strømmer hele verden til Danmark for at finde en løsning på klimaforandringerne. I spidsen for det hele står statsminister Lars Løkke Rasmussen, der skal forsøge at lede forhandlingerne om den mest ambitiøse klimaaftale nogensinde. Det hele kulminerer med 13 dage i Bella Centret, hvor hele verden ser på, mens klimatopmødet ender i kaos. 2009 er også året, hvor en politimand kalder en demonstrant for perle, forsvaret bruger google translate til at oversætte en dansk krigsbog til arabisk, Medina hitter med sangen "Ensom", og i supermarkederne sælges der råddent kød. Sendt første gang 24.11.2015

15:45  

Alle I unge elskende
Alle I unge elskende Skuespil af Jack Pulman, oversat af Finn Holten Hansen.

17:30  

Modstandskvinden - en dans for livet
Modstandskvinden - en dans for livet Dansk dokumentar 2020. 4. maj 1945 sidder en ung kvinde i en biografsal i Randers, da beskeden kommer. Fem års besættelse er slut, og det samme er hendes deltagelse i kampen for frihed. Ebba har fungeret som kurér for A/S-gruppen under ledelse af broderen Aksel. I denne dokumentar fra 2020 ser Ebba tilbage på, hvordan det var blot at være en ung pige, der tidligt i sit liv bliver inddraget i modstandskampen, og på nogle af de oplevelser, der har gjort størst indtryk på hende.

TVR

15:05  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:15  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:25  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:30  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:40  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:45  

Peter Pedal
Peter Pedal

15:55  

Gigantosaurus II
Gigantosaurus II

16:10  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

16:20  

Karlas Fantalastiske Klasse - Lillepind
Karlas Fantalastiske Klasse - Lillepind Karlas største ønske er at få en vandrende pind. Men da hun endelig får sin egen Lillepind, er det slet ikke så nemt.

16:30  

Paw Patrol VIII
Paw Patrol VIII Vovserne mod Nullernas + Vovserne redder lyser-i-mørket-festen.

16:50  

Dragen og de syv prinsesser
Dragen og de syv prinsesser

17:00  

Kanonkongen Freja (7:8)
Kanonkongen Freja (7:8) Frejas lærer Janni har opgivet at få Freja ud af sin kanonkongedragt og har i stedet selv klædt sig ud som kanonkongen. Nu skal klassen nemlig lærer noget om at være modig. Freja er både glad og stolt, men desværre ødelægger far det hele med sit dårlige humør. Freja bliver edderspændt og sammen med Asger beslutter hun sig for at finde sin farfar, så han kan give far et ordentligt los bagi. Men farfar, der bor på plejehjem, er slet ikke så modig som Freja havde håbet. Faktisk sidder han bare helt stille i sin kørestol. Men det kan der gøres noget ved, tænker de to venner. Og pludselig er farfar ikke længere på plejehjem, men på tur med Asger og Freja. 'Kanonkongen Freja' er skrevet af Emil Nygaard Albertsen, Simon Oded Weil og Natasha Arthy. Serien er instrueret af Natasha Arthy og har bla. Anders W. Berthelsen og Anette Støvelbæk på rollelisten.

17:20  

Vennerne og det grønne lys 3 (6:20)
Vennerne og det grønne lys 3 (6:20) Vennerne vil hjælpe Clora med at finde den anden halvdel af ringen, så hun kan få den med tilbage til Thalia. Samtidig får Hugo en trist nyhed af sin far.

17:30  

Vennerne og det grønne lys 3 (7:20)
Vennerne og det grønne lys 3 (7:20) Clora skal have ringen med tilbage til Thalia, inden hendes forældre opdager, at hun er væk. Vennerne tager hen til Otto B. Hansens laboratorie for at lede.

17:40  

Vennerne og det grønne lys 3 (8:20)
Vennerne og det grønne lys 3 (8:20) I laboratoriet møder vennerne Ottos søn, Valdemar. Han virker mystisk. Kan han mon hjælpe dem med at finde ringen?

17:52  

John Dillermand (9)
John Dillermand (9) John skal på fisketur, men han har ingen fiskestang. Så kan han til gengæld fiske med dilleren. Det er desværre bare så pinligt for den fanger bare gammelt skrammel. Og de andre på kajen griner så meget af ham, at dilleren skubber børnene i vandet. Men John redder dagen med sin diller-kopter, og får fisket børnene i land igen. Alt er godt, indtil John får rigtigt bid.

17:55  

F for Får VI
F for Får VI

DR1

18:00  

Nigella - kærlighed til mad (3:6)
Nigella - kærlighed til mad (3:6) Britisk madserie fra 2017. (Nigella: At My Table) Luksus og forkælelse. Denne gang serverer Nigella godbidder som; gulerodskage proppet med kandiseret ingefær og valnødder, stegt lammekølle med hvidløgskartofler, kokosrejer med dip og til dessert en ny favorit: spansk inspireret chokolade-olivenoliemousse.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

19:00  

Kronhjortens hemmelige liv
Kronhjortens hemmelige liv Tysk naturprogram fra 2021. (The Secret Lives of Red Deer) Kronhjorten - skovens konge. Et symbol på maskulinitet og styrke. Den er ofte blevet portrætteret som en brunstig, brølende kleppert, der kæmper om at gøre indtryk på hunnerne i efteråret. Men kronhjorte er så meget mere. De er sårbare, sociale og har en fantastisk evne til at tilpasse sig. Deres liv er fulde af nederlag og sejre - og de er alt andet end kedelige drøvtyggere.

19:50  

Explainer - Hvordan fjerner man CO2 fra luften?
Explainer - Hvordan fjerner man CO2 fra luften? Klimauret tikker og CO2-udledningerne er ikke i bund endnu. Derfor har politikere nu fået øjnene op for noget, som måske kan redde os på målstregen og være med til at begrave noget af klimaproblemet; nemlig CO2-fangst og lagring. Men hvad går det ud på?

20:00  

Huset (5:6)
Huset (5:6) Det kommer frem, at der er en beskidt betjent i fængslet, så nye forholdsregler gør det sværere at smugle ind. Banderne i fængslet tager mere risikable metoder i brug for at gemme varerne, og betjentene må tage 'pottevagter ' med de svage indsatte. Benji kommer med information om den beskidte betjent, der snævrer feltet gevaldigt ind. Det er en kvinde. Samtidig kommer fire af betjentene i vanskeligheder, da de får en rystende melding om den indsatte, de lagde i en ulovlig benlås. Medvirkende: Sofie Gråbøl, David Dencik, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Charlotte Fich. En serie af: Kim Fupz Aakeson - i samarbejde med Frederik Louis Hviid og Michael Noer. Manuskript: Kim Fupz Aakeson. Fotograf: Adam Wallensten, DFF. Instruktør: Michael Noer. Producent: Rikke Tørholm Kofoed.

DR2

18:00  

Atombomberne over Danmark (1:6)
Atombomberne over Danmark (1:6) En hemmelig polsk angrebsplan fra den kolde krig afslører, at Danmark skulle erobres på kun 6 dage. Med brug af atomvåben. Men hvordan skulle planen udføres, og hvad ville der ske med danskerne, hvis planen blev til virkelighed? I dette afsnit undersøger Morten Brink og Trine Laier, hvad planen går ud på, og hvor Trines far lavede sit hemmelige arbejde.

18:00  

Atombomberne over Danmark (2:6)
Atombomberne over Danmark (2:6) En hemmelig polsk angrebsplan fra den kolde krig afslører, at Danmark skulle erobres på kun 6 dage. Med brug af atomvåben. Men hvordan skulle planen udføres, og hvad ville der ske med danskerne, hvis planen blev til virkelighed? I dette afsnit undersøger Morten Brink og Trine Laier, hvordan Danmark kunne forsvare sig mod et angreb, og om vi også kunne bruge atomvåben?

18:30  

Gåden om Thyra: Runernes hemmelighed
Gåden om Thyra: Runernes hemmelighed Vært og historiker Cecilie Nielsen har fået kendskab til et helt nyt forskningsresultat, der løser en mere end 1000 år gammel gåde om den mest ikoniske runesten i verden: Den store Jellingsten. Samtidig viser nyheden sig at kunne være en afgørende brik til at forstå en af de mest markante og gådefulde kvinder i Danmarkshistorien: Thyra.

19:00  

Carl Nielsen - Musik er liv (3:6)
Carl Nielsen - Musik er liv (3:6) Komponist, sanger og musiker Cecilie Sadolin springer gerne ud på dybt vand. For Cecilie er mod et valg og tvivlen en hjælper, der stiller de rette spørgsmål i den kreative proces. Hun har modtaget Carl og Anne Marie Carl-Nielsens talentpris i komposition. Mathias Hammer dykker ned i Carl Nielsens 3. symfoni. Museumsinspektør Ida-Marie Vorre åbner komponistens liv, og Fabio Luisi dirigerer DR Symfoniorkestret i Carl Nielsens 3. symfoni, Sinfonia Espansiva. Optaget i DR Koncerthuset i april 2023.

20:00  

På rejse med Griff - Australien (4:6) Fra Gold Coast til Longreach
På rejse med Griff - Australien (4:6) Fra Gold Coast til Longreach Britisk dokumentarserie fra 2020. (Griff's Great Australian Rail Trip) Inden Griff stiger ombord på the Spirit of the Outback, udforsker han lige Australiens version af Miami: The Gold Coast. Her er 57 km lækker sandstrand, surferparadis og glamour. Med start i Brisbane er næste tur er 1.325 km lang og varer 26 timer, bl.a. langs kysten op til Rockhampton og videre til Longreach. Turen byder på kostbare tyre, rodeo, kagebagning og livet langt, langt væk (700 km) fra kysten og det hektiske byliv.

20:49  

Explainer - Svigtet af staten
Explainer - Svigtet af staten Hanne og tusindvis af andre tidligere anbragte i sær- og åndssvageforsorgen får nu en undskyldning fra staten. De boede på statens institutioner, hvor der skete svigt og overgreb, men hvor staten ikke greb ind eller førte tilsyn. Det her er Hannes historie om sin opvækst i særforsorgen.

TVR

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:15  

Petronix
Petronix Da Cirkusdirektøren stjæler lederen af en flok lemurer, så andre vil følge med, kommer Petronix redderne i tvivl, om de kan redde lemurerne uden deres egen leder, Mads, som skal hjælpe dem i marken. Men Mads' opmuntring og langdistance-lederskab lærer vores team, at de også kan redde dyr uden ham.

18:30  

Svampebob Firkant VIII (2)
Svampebob Firkant VIII (2) Drive in + En stor kanon

18:55  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:10  

Vilde Kræ III
Vilde Kræ III

19:30  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn For at slippe for lektier må børnene bekæmpe et super-poltergeist, der engang var Arthurs klasselærer.

19:45  

Den gule yeti
Den gule yeti

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

21 SØNDAG
21 SØNDAG DR Nyheders aktuelle nyhedsmagasin med dybdegående tv-reportager fra ind- og udland.

21:31  

Søndagsvejr
Søndagsvejr DR's vejrudsigt, der ser frem mod vejret, der venter os den kommende uge.

21:32  

Sportsmagasinet
Sportsmagasinet Sportsmagasinet bringer dig helt tæt på de største danske sportsnavne, viser dig det bedste fra Superligaen og giver perspektiv på de største historier og begivenheder i både dansk og international sport.

22:05  

Malpractice (4:5)
Malpractice (4:5) Britisk dramaserie fra 2023. (Malpractice) Lucinda kæmper med chokket efter den alvorlige krise i hendes lille familie. Samtidig bliver hun kontaktet af en person, som ved en hel del om, hvad hun har været indblandet i - og som er parat til afsløre hende, hvis hun ikke makker ret.

22:50  

Tæt på sandheden med Jonatan Spang
Tæt på sandheden med Jonatan Spang I en uge, hvor der blev hevet fire faggrupper op ad løn-tombolaen, så tidligere udtalelser fra både stats- og viceministeren pludselig uheldige ud, mens finansministeren kunne smile hele vejen til banken. Det gælder dog ikke landets pendlere, der nu skal betale endnu mere for dårlig service hos DSB, mens ventetiden måske kun er længere i det offentlige sundhedsvæsen, der dog ikke ønsker hjælp fra det private. Kun havets minister kan redde dagen i de døde kystområder, men heller ikke her, skal man holde vejret for en løsning.

23:20  

Mord i skærgården: Max
Mord i skærgården: Max Svensk krimiserie fra 2023. (Morden i Sandhamn: Max) Netop som alt går godt for Nora og Alexander, dukker der en mystisk mand op. Han skygger dem og bryder ind deres hjem. Hvad er han ude på?

DR2

21:00  

Huse med hemmeligheder
Huse med hemmeligheder I en villa tæt på Fredensborg Slot bor Henrik og Maria. I 1891 var det Europas royale elite, der havde deres gang i huset. Ruslands sidste zar og Englands kong Georg den 5. ridsede deres navne ind i en rude. Arkitekt Ane Cortzen hjælper de nuværende ejere med at bevare den skrøbelige rude. Journalist Morten Brink Iwersen undersøger dét liv, zaren og danske kejserinde Dagmar havde i huset.

21:40  

På skuldrene af Bohr (1:6)
På skuldrene af Bohr (1:6) Nogle mener at tid slet ikke eksisterer. Vi oplever den kun, fordi vi som mennesker ikke kan se de allermindste ting i universet, men kan det virkelig passe? Dansk videnskabsserie fra 2022 om kvantefysikkens uforklarligheder, som tager udgangspunkt i de ideer og tanker den danske fysiker Niels Bohr havde for 100 år siden, og som blev fundamentet til kvantemekanikken. En teori om de allermindste ting i universet.

22:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

22:15  

Mordet på journalisten
Mordet på journalisten Dansk-tjekkisk-amerikansk dokumentar fra 2022. (The Killing of a European Journalist) I 2018 bliver den undersøgende journalist Ján Kuciak og hans forlovede brutalt myrdet i deres hjem i Slovakiet. Mordet udløser massive protester. Premierministeren udlover en dusør på en million euro for oplysninger om morderne. Men så modtager journalistens kollegaer information fra en hemmelig kilde. Sporene peger på den selvsamme premierminister, mafiaen og omfattende korruption i samfundets øverste lag.

23:45  

Hvad vil folk sige
Hvad vil folk sige Norsk spillefilm fra 2017. (Hva vil folk si) Den seksten år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme hos sin familie er hun den perfekte pakistanske datter, men når hun er ude med sine venner, er hun en normal norsk teenager. Det er historien om Nisha, datter af en pakistansk-norsk familie, der bliver kidnappet til Pakistan af sine forældre, da hendes far en aften finder hende i seng med en mand. Manuskript og instruktion: Iram Haq Produktion: Mer Film

TVR
DR1

00:50  

Spionernes bro
Spionernes bro Amerikansk thriller fra 2015. (Bridge of Spies) I 1950'erne kastes advokaten James Donovan hovedkulds ind i den kolde krig, da han bliver bedt om at forsvare en sovjetisk spion, der risikerer dødsstraf i USA. Nogle år senere bliver et amerikansk spionfly skudt ned over russisk jord. Piloten tages til fange og idømmes ti års fængsel. Donovan får den næsten umulige opgave at forhandle sig frem til at få piloten løsladt. Medvirkende: Tom Hanks, Mark Rylance, Alan Alda m.fl. Instruktion: Steven Spielberg.

03:05  

Mord med dr. Blake IV (7:8)
Mord med dr. Blake IV (7:8) Australsk krimiserie fra 2016. (The Doctor Blake Mysteries) Lægen Lucien Blake er vendt hjem til sin fødeby, hvor han dels har overtaget sin fars praksis, dels arbejder som retsmediciner. Krigsveteranen Blake har oplevet lidt af hvert, og hans utraditionelle metoder falder ikke altid i god jord hos det lokale politi.

03:05  

Mord med dr. Blake IV (8:8)
Mord med dr. Blake IV (8:8) Australsk krimiserie fra 2016. (The Doctor Blake Mysteries) Lægen Lucien Blake er vendt hjem til sin fødeby, hvor han dels har overtaget sin fars praksis, dels arbejder som retsmediciner. Krigsveteranen Blake har oplevet lidt af hvert, og hans utraditionelle metoder falder ikke altid i god jord hos det lokale politi.

DR2

01:30  

Loch Ness-mysteriet (2:3) Jagten
Loch Ness-mysteriet (2:3) Jagten Britisk dokumentarserie fra 2022. (Monster: The Mystery of Loch Ness) De første filmoptagelser af Loch Ness-uhyret er blevet offentliggjort. Tv-værten og naturforkæmperen Peter Scott går i dialog med videnskabens skeptikere. Ekspeditioner til søen skal sikre endnu flere overbevisende filmoptagelser. Så fanger amerikaneren Robert Rines, hvad der ser ud til at være dyrets "luffer", "hele krop" og "hoved" under vandet. Er det beviser, som videnskaben ikke kan ignorere?

02:20  

Grace Kelly: Prinsessen fra Hollywood
Grace Kelly: Prinsessen fra Hollywood Fransk dokumentar fra 2020. (Elle s'appelait Grace Kelly) Hun var en af sin tids smukkeste kvinder. Skuespillerinden Grace Kelly. En kvinde som, den dag i dag, stadig er et ikon. Hendes liv og karriere er veldokumenteret - lige fra hendes filmarbejde i Hollywood til ægteskabet med prins Rainier III af Monaco. Grace Kelly omkom i en bilulykke i 1982. Her fortælles fyrstindens livshistorie af hendes familie og venner ledsaget af hidtil usete fotografier og film. Hvem var filmdivaen i virkeligheden?

03:15  

Kvinden der ændrede USA
Kvinden der ændrede USA Amerikansk dokumentar fra 2020. (Aka Jane Roe) Hun blev symbolet på fri abort. USA's mest berømte rengøringskone Norma McCorvey kendt som Jane Roe. En kvinde, hvis uønskede graviditet i 1973 blev drivkraften for retssagen "Roe mod Wade", der førte til en landsdækkende legalisering af abort. Senere blev Norma kristen og glødende abortmodstander, men på sit dødsleje tilstod hun, at hendes abortmodstand var skuespil. Hvem var Norma McCorvey, og hvad var hendes sande følelser med hensyn til abort?

03:20  

De danske jøder (1:3)
De danske jøder (1:3) Flugten. Hadet mod jøderne voksede gennem 30erne. Den nazistiske propaganda spredte sig fra Tyskland til Danmark. Men jødernes flugt til Sverige under besættelsen blev lyset i mørket. Da stod danskere fra alle samfundslag sammen om at hjælpe. Alligevel var det som om hadet mod jøderne stadig lurede under overfladen selv efter krigen. Tilrettelæggelse: Lone Leegaard. Sendt første gang 11.02.07.

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, VIDEBAEK.info. Alle rettigheder forbeholdes.
0930163059